Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αντιμετώπισε το άγχος.!

Φτιάξτε το δικό σας σκηνικό . Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση, αλλά αποτελεί πραγματικά έναν πολύ καλό τρόπο να ξεφύγετε τη στιγμή που το άγχος πάει να σας καταβάλλει. Καθίστε άνετα, κλείστε τα μάτια, πάρτε βαθιές ανάσες και τοποθετήστε νοερά τον εαυτό σας σε ένα περιβάλλον που σας ξεκουράζει. Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις και όταν νιώσετε χαλαρωμένη, μετρήστε ανάποδα από το 20 και επιστρέψτε στην πραγματικότητα.
Γυμναστείτε. Μπορεί να κάνει καλό στη σιλουέτα μας και στην υγεία μας, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Η σωματική άσκηση είναι εκτόνωση και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, δηλαδή των ορμονών της ευχαρίστησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ασκήσεις όπως το kick-boxing, οι πολεμικές τέχνες ή οι ασκήσεις με βάρη, δρουν πολύ αποτελεσματικά στο να μετατρέπουν ένα αρνητικό συναίσθημα, όπως το άγχος, σε κίνητρο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
Χαλαρώστε σταδιακά τους μυς σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας όλους τους μυς του σώματός σας ανακουφίζει την ένταση και μέσα σε λίγα λεπτά θα αισθανθείτε πιο χαλαρά, χωρίς να χρειάζεστε κάποιο εξοπλισμό ή εκπαίδευση. Ξεκινήστε σφίγγοντας το πρόσωπό σας και μετρώντας μέχρι το 10, έπειτα το λαιμό σας, τους ώμους κ.ο.κ. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το κάνετε παντού, όπου κι αν βρίσκεστε.

Ακούστε μουσική. Οι μελωδίες δεν είναι μόνο για να διασκεδάζουμε, ούτε για να τις έχουμε σαν background όταν δουλεύουμε. Στην πραγματικότητα, η μουσική μπορεί να δράσει θεραπευτικά σε καταστάσεις άγχους, αλλά και έντονου θυμού. Η κατάλληλη μουσική μπορεί να ρίξει την αρτηριακή πίεση, να χαλαρώσει το σώμα μα. Διαλέξτε συλλογές lounge με ήχους από θάλασσα ή ορχηστρικές.

Ξεκινήστε γιόγκα. Το κατάλληλο είδος γυμναστικής για σώμα και πνεύμα. Συνδυάζει διάφορες τεχνικές, όπως αναπνοές, διαλογισμό και κινησιολογία που δρουν ευεργετικά στη διαχείριση άγχους, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει ευλυγισία στο σώμα μας, κάτι που επίσης μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, σε αντίθεση με τη δυσκινησία, που μας τονώνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα άγχους.
Κάντε ασκήσεις αναπνοής. Αυτό ίσως είναι ένας κανόνας που πρέπει πάντα να εφαρμόζετε σε οποιαδήποτε άβολη και αρνητική συναισθηματική κατάσταση βρίσκεστε. Οι βαθιές και αργές ανάσες ανακουφίζουν άμεσα τον οργανισμό μας από τις επιδράσεις του στρες, καθώς μεταφέρουν περισσότερο οξυγόνο στο αίμα, «ξυπνάνε» τον εγκέφαλο και χαλαρώνουν τους μυς και το μυαλό. Κάντε αργές εισπνοές από τη μύτη, μετρώντας μέχρι το 5 και βγάλτε τον αέρα από το στόμα, μετρώντας ως το 8. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Αντί να σηκώνετε τους ώμους, αφήστε τους κοιλιακούς σας μυς να διαστέλλονται και να συστέλλονται. Θα χαλαρώσετε περισσότερο.
Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία . Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για να καταπραΰνετε το αίσθημα του άγχους, όπως γιασεμί, λεβάντα, υλάνγκ-υλάνγκ, μανταρίνι, μελισσόχορτο, ροδόξυλο κ.ά. Πρέπει, όμως, να προσέξετε να είναι 100% αγνά και καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν αρωματοθεραπευτή, καθώς κάποια από τα αιθέρια έλαια δεν ενδείκνυνται σε περιπτώσεις υπότασης, εγκυμοσύνης, υπέρτασης, αλλεργιών, αναπνευστικών προβλημάτων κ.λπ. Η χρήση των αιθέριων ελαίων συνήθως γίνεται στο μπάνιο (5-6 σταγόνες) ή ρίχνετε σε ένα χαρτομάντιλο 1-2 σταγόνες κι έπειτα εισπνέετε.
To στρες είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εκατομμύρια ανθρώπους, για τους οποίους η έλλειψη προσωπικού χρόνου και οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πια ρουτίνα. Παρακάτω ακολουθούν οι πιο ενδεδειγμένοι, φυσικοί τρόποι, για να ανακτήσετε την χαμένη σας ψυχική ισορροπία.
Πηγή: http://www.health4you.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου